Fysiotherapie

Type Sessie Prijs
Screening 15 minuten €12
Reguliere Zitting 30 minuten €37
Sportmassage 30 minuten €30
Intake en onderzoek na screening 30 minuten €37
Intake en onderzoek na verwijzing 30 minuten €37
Toeslag voor aan huis behandeling - €7,50
Niet nagekomen afspraak - €25

Specialisaties

Type Sessie Prijs
Dry Needling 30 minutes €37
Medical Taping 15-30 minutes €15-€30

Overige Diensten

Type Sessie Prijs
Infrarood Sauna* 30 minutes €7,50
*Abonnement (10x) - €65

Aanvullende Informatie

Directe toegankelijkheid

Al vanaf 1 januari 2006 kunt u rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Er is geen verwijsbrief meer nodig van de (huis)arts.

Contracten met zorgverzekeraars

Ik heb overeenkomsten met alle zorgverzekeraars. Voor u betekent dit dat u weinig merkt van de financiële afhandeling. U dient zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het uitzoeken van de hoeveelheid fysiotherapeutische behandelingen die u vergoed krijgt vanuit uw aanvullende verzekering. Dit staat opgenomen in uw zorgpolis. Verrichtte behandelingen die niet worden vergoed door uw zorgverzekeraar worden bij u in rekening gebracht.

Eigen risico

Het verplichte eigen risico is in 2023 €385,-. Het eigen risico betaalt u wanneer u gebruik maakt van zorg buiten de basisverzekering. Fysiotherapie die vanuit uw aanvullende zorgverzekering wordt vergoed, valt niet onder het eigen risico. Deze kosten tellen dan ook niet mee voor uw eigen risico. Boven op dit verplicht eigen risico van €385,- kunt u - tegen betaling van een lagere premie - kiezen voor een hoger eigen risico.

Vergoeding

De vergoeding van fysiotherapie uit de basisverzekering is beperkt. Verzekerden met een aandoening die op de chronische lijst staat, krijgen vanaf de 21e behandeling vergoed. Zij moeten de eerste 20 behandelingen uit de Aanvullende Verzekering betalen of deze kosten voor eigen rekening nemen. De verplichting om de eerste 20 behandelingen zelf te betalen is eenmalig en komt niet elk jaar terug. Uitzondering hierop zijn de aandoeningen waarvan de behandeling in de tijd beperkt is (jaar, half jaar of drie maanden). Klik hier voor meer informatie over fysiotherapie en vergoedingen.