Fitnessapparatuur

U kunt zowel uw uithoudingsvermogen trainen, krachttraining volgen of afvallen met behulp van de apparatuur in mijn oefenzaal. Dit kan uiteraard onder begeleiding. Alle apparaten beschikken over de mogelijkheid om voorgeprogrammeerde trainingsschema’s te volgen. Ook kunt u uw hartslag op alle apparaten in de gaten houden.

In de praktijk zijn dus voldoende mogelijkheden om aan uw conditie en gewichtsvermindering te werken. In overleg kan er een trainingsschema worden samengesteld.

Multifunctioneel trainingsapparaat (KINETIC F5)

Het multifunctioneel trainingsapparaat is ideaal voor een optimale fitnesstraining met de nadruk op krachttraining. Allerlei spieren kunnen getraind worden; schouder- en armspieren, rugspieren, buikspieren en beenspieren. Het apparaat is eenvoudig in te stellen.

Kantelapparaat (onder begeleiding)

U komt geleidelijk in een onderste boven houding. Rugpijn door verkramping, foutieve belasting of overbelasting van de wervelkolom is een veel voorkomende welvaarts- en beroepsziekte. Deze klachten vroegtijdig bestrijden voorkomt een hernia. Met dit kantelapparaat kunt u de ruggenwervels ontlasten en rugpijn en spierverkrampingen verminderen. Deze methode wordt aanbevolen door orthopeden en sportartsen voor uw rug, heup en kniegewrichten.

Hometrainers

Crosstrainer

Roeitrainer

Loopband

Aanvullende voorzieningen

De praktijk is rolstoeltoegankelijk.

Gratis Wifi is in de praktijk aanwezig.

Infraroodcabine

Infraroodstraling zorgt voor een goede doorbloeding door verwijding van de bloedvaten en daling van de bloeddruk. Uw huid wordt warmer en uw spieren worden soepeler. De stralen komen maar liefst tot 4 cm diep in uw spieren. Uw hart gaat sneller kloppen en u gaat zweten. Het lichaam werkt even hard als een jogger. U verbeterd dus uw conditie en ervaart na afloop hetzelfde vitale gevoel als na sportieve inspanning. Deze infrarood cabine maakt gebruik van zogenaamde full spectrum lampen. Deze lampen hebben een therapeutisch karakter in tegenstelling tot de lampen in gewone infrarood cabines. De gekleurde lamp maakt ook kleurentherapie mogelijk.

De lichaamstemperatuur wordt in een infrarood cabine van binnen uit verhoogd. Omdat de omgeving niet warm wordt (zoals in sauna’s), is het bezoeken van een infrarood cabine veel minder benauwend. De infrarood warmte wordt voor 80% opgenomen door het lichaam, de overige energie verwarmt de lucht. Hierdoor werkt de cabine ook met de deur open. Dit is minder effectief, maar nog steeds aangenaam. De infrarood cabine zorgt voor een goede klachtenverlichting op korte termijn. Wilt u er langdurig baat bij hebben, dan dient u de cabine regelmatig te bezoeken.

De gunstige werking van de infrarood cabine is aangetoond door wetenschappelijk onderzoek van het Medisch Spectrum Twente en Saxion Hogeschool in Enschede. Voor wie of bij welke klachten is de infrarood cabine effectief:

Reuma patiënten

Fibromyalgie patiënten

Slijtage van de gewrichten

Stress en vermoeidheid

Gespannen en pijnlijke spieren

Stijve gewrichten

Huidaandoeningen zoals acne, eczeem en Psoriasis

Afslanken door het verbranden van extra calorieën

Afvoer van giftige stoffen door het zweten

Betere weerstand tegen verkoudheid en griep

personen zonder klachten ervaren een half uurtje in de infrarood cabine als weldadig

De eerste kennismaking is gratis. Daarna kost het €6,- per keer. Een abonnement van 10 keer kost €50,-. Per keer brengt u een half uur in de cabine door. Rekent u ongeveer 15 minuten voor het uit- en aankleden.