Manuele therapie

Fysiotherapie is een veelzijdige en effectieve manier om lichamelijke klachten te behandelen. Een van de specialisaties binnen fysiotherapie is manuele therapie.

Manuele therapie is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut met zijn handen de gewrichten en spieren mobiliseert en manipuleert (kraakt) om pijn te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren. Dit kan worden toegepast bij rug- en nekklachten, maar ook bij andere gewrichten in het bewegingsapparaat.

Voordelen

Een van de grote voordelen van manuele therapie is dat het een snelle en directe verlichting kan bieden van de symptomen. Bovendien kan het bijdragen aan het verminderen van het risico op terugkerende klachten.

Behandeling

Fysiotherapeut Floris Polman is gespecialiseerd in manuele therapie en kan u helpen bij het behandelen van uw klachten. Door zijn opleiding aan de SOMT in Amersfoort is hij in staat om een effectief behandelplan op te stellen. Een behandeling van een manueel therapeut valt onder de aanvullende verzekering, dus hoeft u deze niet zelf te betalen. Dit in tegenstelling met een behandeling bij de chiropractor, deze wordt niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak.